Acces: la 12 km sud-est de la Beclean, în direcţia Reghin
La vizitarea fostului castel Bethlen din Şieu-Odorhei, din nou am întâmpinat probleme.Iniţial, ar fi trebuit să fie la Cristur-Şieu, însă un grup de doamne care stăteau la poveşti pe marginea unui drum, ne-au informat că în Cristur-Şieu sigur nu se află nici casă veche, nici castel su conac. Am mai întrebat despre castel şi alţi locuitori ai satelor învecinate, până când un localnic a spus că probabil este vorba de primăria Şieu-Odorhei, care se află într-o asemenea casă veche. În urma cercetărilor pe care le-am făcut înainte de a porni la drum, am aflat că în castel s-a mutat administraţia locală, aşa ne-am continuat drumul spre Şieu-Odorhei.
Ajunşi la Şieu-Odorhei nu ne-a fost foarte uşor să găsim castelul, finnd o clădire impozantă. Şi mai trist este faptul că pe internet nu am găsit nici o fotografie despre acest castel, iar imaginile, care apar sub denumirea de “Castelul de la Cristur-Şieu”, apar fotografii ale castelului Bethlen din cetatea de Baltă. Ulterior am aflat că acest castel apare ca şi conacul familiei Fekete, însă pe parcursul secolului XVII apare şi familia Bethlen în sat, ca şi proprietari. Familia Fekete a locuit aici în sat de prin secolul XVII până în secolul XIX. Castelu a fost construit de către Fekete Samuel în stil baroc în anul 1812, al cărei soţie aparţinea familiei Bethlen.
Coloanele ornate şi urnele decorate s-au păstrat. În secolul XIX, familia Fekete şi-a vândut proprietatea familiei franceze, Desbordes. Ultimul proprietar al castelului, Desbordes Ernő este considerat politician activ al primei părţi al secolului XX.