47. Făgăraș – Cetatea Făgărașului

  • Cum ajungi?: De la Avrig 50 km înspre est, pe drumul principal către Brașov.

Cetatea Făgărașului e cireașa de pe tort: e în drum, de-a lungul drumului afișele o promovează, se sărbătoresc zilele cetății, deci nu poate fi exclusă. Clădirea e minunată (și dacă termină renovările nu demult începute va fi și mai frumoasă).  În schimb atmosfera din jurul ei nu prea. Înțeleg faptul că conceptul de cetate s-a  reinventat în secolul al XXI dar tot l-aș putea împușca pe tipul care, la 50 m de intrarea în cetate ascultă manele. (Sau știe naiba, poate nici n-ar fi aici dacă lumea n-ar cumpăra de la el nici un CD). Curtea interioara e plină de sunetele săbiilor în luptă conduse de strigătele însetate de sânge. Copii se lupta între ei. Un afiș anunță campionat cavaleresc la o anumită oră. Ne îndreptăm înspre locul acela.

După vreun sfert de oră de plimbare găsim într-un loc mai ascuns cortul tinerilor, unde fetele aleargă în haine specifice evului mediu iar câțiva băieți, îmbrăcați în armură mimează lupta cu câteva mișcări largi. Ajungem și noi în ultimele minute ale prezentării, abia dacă sunt câțiva cască-gura. Mă așteptam la o luptă mai reală, în schimb băieții, cu mișcări fine se prind unii pe alții, apoi pozează. Apoi toți se așează pentru o poză finală de grup. Suntem puțin dezamăgiți dar, în drum spre mașină observăm că, în partea mai puțin comercială a cetății, se exersează cu caii pentru prezentarea de seară. Pe aceasta din urmă nu o vom vedea dar ne-o imaginăm mult mai reala decât lupta de după-masă.

Acest articol a fost publicat în Castele, conace și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>