24. Idrifaia – Castelul Barabássy

  • Cum se poate ajunge la castel: la 15 de km de la Târnăveni în direcţia spre Bălăuşeri, pe partea stângă de lângă şosea.

Întâmplător am ajuns la castelul din Idrifaia. Trecând pe lângă clădirea netencuită, care arată ca şi o acaretură, observăm că maşina proprietarului parchează în faţă aşa că profităm de ocazie şi ne oprim.

Castelul Barabássy era construit de voievodul Barlabassy Lénárd, în secolul XV. Momentan, clădirea este în posesia moştenitorului, Barabássy Sándor, care din 2008 o renovează în continuare. La parter este o pivniţă de vinuri iar la etaj va fi un centru cultural/casă de oaspeţi. Deşi mai este mult de lucru, tavanul cu cupolă trebuie renovat, geamurile şi uşile cioplite din piatră de 500 de ani trebuie puse la loc, putem să vedem cum va arăta castelul după renovare: o cameră este deja terminată.

Acest articol a fost publicat în Castele, conace și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>